Golvslipning Stockholm

Professionell golvslipning och ytbehandling

Är du trött på dina gamla trägolv? Vi slipar och behandlar alla typer av trägolv – parkettgolv, massiva trägolv och lamellparkett. 

Kontakta oss för en kostnadsfri offert!


golvslipning Stockholm

Byta eller slipa golv?

För många privatpersoner handlar det om att direkt byta golv. Har man slitna golv i hallen eller i vardagsrummet vill man riva upp dessa och ersätta dem med nya. Det kan i vissa fall vara ett bra alternativ - men i många fall så handlar det om ett onödigt sådant.

Det första man bör överväga - och se över möjligheterna för - är en golvslipning. En golvslipning ger dig ett golv som är som ett nytt, men till en bråkdel av priset. 

Fördelar med en golvslipning 

I vissa fall så är det bättre att riva ut ett gammalt golv och istället lägga in i ett nytt. Anlitar du oss så kan vi tillsammans med dig titta närmare på vilken lösning som är bäst lämpad.

Vill du förändra ditt golv så bör du vara medveten om att även en golvslipning ger ganska fina möjligheter till detta.

Du kan välja att exempelvis pigmentera golvet efter golvslipningen och där ytbehandlingen innebär att du också ger ditt golv en ny färg. Man kan även se att mer klassiska ytbehandlingar som lack och olja även de skapar en stor förändring.

Vill du ha ett golv som glänser och ger ett bra skydd så är lack valet för dig. Vill du ha ett varmare, mer harmoniskt, golv så är olja en ytbehandling som verkligen skapar en mjukare atmosfär i hemmet. Man kan även exempelvis välja hårdvaxolja och genom detta få ett mellanting mellan olja och lack. Vi berättar gärna mer om olika ytbehandlingar och kan visa upp exempelvis referensbilder från tidigare projekt i ett inspirerande syfte. 

Fördelarna med att slipa golven är ganska många och här nedan radar vi upp ett litet axplock av dessa. 

Nytt golv - till en billig kostnad

Ett äldre golv har en patina och en inneboende skönhet. Det är det översta lagret som är nött och slitet - under detta finns det fortfarande kvar ett vackert golv. Genom att slipa bort det översta, nötta, lagret och ta bort alla repor, fläckar och sprickor så får du ett nytt golv igen. Skönheten förstärks sedan ytterligare genom den efterföljande ytbehandlingen. Allt detta till ett avsevärt mycket lägre pris än vad ett nytt golv kostar. Du som privatperson kan även använda ditt rot-avdrag för en golvslipning och genom detta dra av 30% av den totala arbetskostnaden. Det gör skillnad! 

Miljövänligt

Att välja att slipa golven är också ett aktivt val för en lite bättre miljö. I många fall så köper privatpersoner nya golv - som är av sämre kvalitet - bara för att sätta en egen prägel på bostaden. Det är en del av det slit-och-släng-samhälle som vi måste ta steg bort ifrån då det sliter enormt på jordens resurser. Genom att välja en golvslipning så återanvänder du och det ligger helt i linje med de nya direktiv som EU gett oss. 

Vackrare golv

Det många inte tänker på är att ett äldre golv bär på en egen historia. Det är ofta lagt med ett gediget hantverk och det har också givits tid att växa, utvecklas och patineras. Golvet är unikt och det har också växt klart. Trä är ett levande material. Väljer du ett nytt golv så innebär detta också en risk i att detta spricker som en följd av växlingar i temperatur och luftfuktighet. En golvslipning däremot - i vår regi - sker utan risk: vi tar fram den inneboende skönheten och det vackra hantverket igen. 

Vi erbjuder dammfri golvslipning 

Inför en golvslipning så är det viktigt att du plockar undan alla möbler och annat från golvet. Rådet är även att du sätter upp lappar i fastigheten och förvarnar grannarna. En golvslipning är ett projekt som når ganska höga höjder vad gäller volym och det kan av den anledningen vara bra att ge den informationen innan vi sätter igång. 

Det du däremot inte behöver göra idag är att täcka för varenda springa i hemmet. Det räcker med att täppa för dörren till rummet där slipningen äger rum.

Tack vare uppdaterade och moderna slipmaskiner kan vi idag nämligen erbjuda en dammfri golvslipning. Maskinerna suger direkt upp dammet och du som privatperson slipper således hitta finkornigt slipdamm i allt från byrån vidare till besticklådorna.

Det gör en enorm skillnad och det är ytterligare en fördel som finns i att välja att slipa golven snarare än att byta ut dem. 

Vill du veta mer om golvslipning och se över dina förutsättningar att göra en sådan? Kontakta oss så besöker vi dig och gör en noggrann undersökning av dina golv och kring huruvida dessa kan slipas eller inte. Välkommen! 


Kontakta oss

Är du intresserad av att anlita och för golvslipning, golvläggning eller måleri? Fyll i formuläret så återkommer vi med offert inom 24 h!

Du kan även nå oss på tel: 073-576 71 11


Jag godkänner integritetspolicy.
(Lämna tom)

kontakta oss Golvslipning Norrort